Top Tag

Gebruik je een externe harde schijf, of meerdere schijven, en krijg je wel eens de melding dat deze niet veilig is uitgeworpen nadat je Mac ontwaakt is uit sluimerstand? Dit komt vaak voor als je een externe harde schijf aangesloten hebt op een USB hub (inclusief die in externe schermen).

Wanneer je Mac in sluimerstand gaat, dan kan deze hub worden uitgeschakeld, waardoor de harde schijf onveilig wordt uitgeworpen. De resulterende melding is niet alleen irritant, het kan ook leiden tot dataverlies. Dankzij de app Ejectify is dat probleem verleden tijd, die werpt automatisch externe schijven uit, zodra je Mac in sluimerstand gaat. En als je Mac weer ontwaakt dan zullen de schijven weer automatisch geactiveerd worden.

Kortom, Ejectify is zo’n klein, handig hulpprogramma waarvan je na een tijdje niet eens meer doorhebt dat het op je Mac staat, je mist het pas weer als je het er af zou halen. Daarbij is het van een Nederlandse ontwikkelaar (Niels Mouthaan), en die zetten we natuurlijk sowieso graag in het zonnetje.

Ejectify kost bijna niks, de éénmalige bijdrage van 3 dollar zal waarschijnlijk geen diep gat in je portemonnee achterlaten. Heb je interesse? Dit handige appje is op deze pagina te vinden.

You may also like