Top Tag

Jouw balkon leuker en gezelliger maken? Tegenwoordig wordt een rieten balkonscherm gebruikt om een balkon op te vrolijken. Door een rieten balkonscherm te gebruiken kan jij je onderscheiden met andere balkons. Naast de gezelligheid die het scherm biedt, geeft het ook een stuk meer privacy en zorgt het ervoor dat je uit de wind kan zitten.

Als rieten balkonscherm worden er zowel gepelde als ongepelde rietmatten gebruikt. Deze zorgen voor een natuurlijke en gezellige look.

Het verschil tussen gepelde en ongepelde rietmatten zit eigenlijk al in de naam. Bij gepelde rietmatten is de buitenste laag van het riet verwijderd. Hierdoor krijg je een gele kleur, waardoor het een tropische look geeft. Bij ongepelde rietmatten zit deze laag er nog gewoon op. Ongepelde rietmatten zijn zeer stevig.

De rietmatten blijven goed zitten als je ze wilt bevestigen aan je balkon. Het is zeer gemakkelijk. Als je balkon bijvoorbeeld relingen heeft kan je ze gemakkelijk met tie wraps of ijzerdraad bevestigen. Zorg er wel voor dat je ze goed en op meerdere plekken bevestigt, want de wind kan soms flink te keer gaan. Heb jij bijvoorbeeld een glazen balkonscherm? Dan kan een rietmat ook hieraan bevestigd worden met bijvoorbeeld transparant draad.

You may also like